priča o Darku

priča puni gotovo dva desetljeća i veže me uz prve godine života u novom gradu. vrijeme je to kada upoznajete sve oko sebe i učite navike esekera i onih koji se tako zovu. prvih godina, upoznala sam Darka i tu smo do danas.
Osijek je oduvijek bio grad umjetnosti, grad baroka i secesije, da ne kažem jugendstila. no, nismo Darko i ja započeli svoju družbu filozofirajući o spomenicima kulture, iako to danas znamo upražnjavati, nego sasvim slučajno, život nas spojio, no opet, ne daleko od umjetnosti.


nije puno trebalo da kliknemo i da spoznom koliko kreativan čovjek Darko zapravo jest.
mi laici, kvazi konzumenti umjetnosti koji kupujemo lijepo, a ne originalno, možemo samo učiti od takvih prijatelja. tako sam i sama, profilirala puno toga estetski družeći se s Njim, upoznala nove tehnike, drugačije opremanje i prezentiranje umjetničkog djela pa i  neke nove klince, danas afirmirane umjetnike.


teško je o Darku pisati kada je toliko skroman i samozatajan. nikada nije rekao ne, ne može...on uvijek ima rješenje, u njegovoj glavi i radionici se sve da izvesti, njegove ruke sve žele pokušati i ne predaju se olako.


Darko je strpljiv, prepun empatije i puno je vremena proveo radeći s potrebitima, djecom i odraslima, pomažući im da svoje mentalne i fizičke hendikepe nadoknade kroz umjetničko izražavanje....uspio je kao terapeut vratiti osmijeh na lice tim posebnim ljudima.



sve ove godine, stalno nešto petljamo (čitaj: surađujemo), da li ja trebam neki poklon pa je tu s.o.s. "Darko pomagaj" ili On ima neku novu ideju pa ja čačkam i pronalazim nove materijale i podloge iz mog papirnog svijeta...uglavnom, koprcamo se tako pomalo gotovo dvadeset godina, a ova godina nam je donijela i jednu posebnu priliku i sasvim novu suradnju.
zahvaljujući mladom timu koji vodi restoran Crna svinja, dobila sam ponudu surađivati u organiziranju Darkove izložbe.




obnovljeni prostor restrana Crna svinja, savršena je pozornica....neobrađeni zidovi stare konjušnice postali su idealna kulisa izložbe "More iz mojih snova".


složila sam menu u suradnji sa chefom restorana za mjesec trajanja Darkove izložbe, neću ga otkrivati, morate sami otkriti sve u Crnoj svinji.... Darkovu izložbu, maXYama menu i vrhunsku orahovačku frankovku kojom smo zaokružili ovo priču o umjetnosti i hrani.




na kraju još malo atmosfere s otvaranja i kadrova prekrasnih slika mog druga Darka.





NAPOMENA: izložba je prodajnog karaktera i sve informacije o slikama možete dobiti u restoranu Crna svinja



photography by Tomislav Šilovinac

Primjedbe

Autor Unknown rekao je…
Nemoj ga toliko hvaliti ,pokvarit češ gaaaaa.Prvi naš kontak je bio !!!! moram kupiti škare da mu odrežem tu kosu ,rijeć po riječ i dođeš do spoznaje da ima još dobrih ljudi a on je ¨zlo" kada ga upoznaš želiš da ti je tu blizu ,jer je s njim tako lako razgovarati a i razumjeti se.

Najčitaniji

Najčitaniji