Albus
malo brdo u centru mog rodnog grada, malog pitoresknog mjesta podno Papuka.
a ne, neću vam pisati putopis, a ni turističku reportažu, ne bojte se, vrtit ću se i ovaj put oko hrane i stola :)
nema dugo kako sam vam na kratko odškrinula vrata ovog prekrasnog skrivenog čuvara vina ispod travnatog brda kojeg pamtim koliko i sebe i zato mu se volim toliko vraćati....uvijek me na novi način inspirira i motivira za neku novu priču.
poziv je stigao, kažu stižu gosti iz Nizozemske, gastro novinari i vinski znalci....rukavica je bačena i nisam opet dugo razmišljala.
kažem, može, ali ako mogu dobiti ključ od Albusa, predivnog orahovačkog podruma i maštovite kulise za ugostiti drage ljude...btw, Albus je izgrađen 1894., kaže to i pločica iznad ovih predivnih zelenih vrata.
puno cvijeća i rustike, pjenušac i jagode, mali riblji zalogaji i predikatna vina uz slastice od lješnjaka za goste koji su kratko svratili na okrijepu u bogatom danu svojih domaćina.
htjeli smo da ga pamte.
neću vam pisati recepte, javite mi se u inbox, nekak mi je draže da se upoznamo i podijelimo možda usput uz sami recept i koji "tips&tricks" u pripremi hrane :)
canapei su rađeni od dimljenog šarana, vrlo jednostavno, malo više vremena za pripremu detalja kojima ih ćete ukrasiti i možete ponosno dočekati svako društvo: tatar od dimljenog šarana i file dimljenog šarana pa i namaz na dukatima od krastavca, malo tosta i integralnog kruha :)
košarice od lješnjaka su u osnovi bakin recept za šape plus šaum i ribizli....i cvjetić, naravno.
"lollipop" od grožđa je bobica u karameli uvaljana u prženi grubo mljeveni lješnjak...show!!!
pitala sam jedinu gošću u malom društvu kako joj se sviđa u našem podrumu, rekla je:"fairy tale"
lijepo je kada možeš nekom bar na tren stvoriti bajku, ima smisla to što radiš pa dok je tako još ću maštati o novim pričama, bajkama, snovima....
priča je nastala u suradnji s PP Orahovica u starom podrumu Albus u Orahovici.
Photography by Tomislav Šilovinac
a ne, neću vam pisati putopis, a ni turističku reportažu, ne bojte se, vrtit ću se i ovaj put oko hrane i stola :)
nema dugo kako sam vam na kratko odškrinula vrata ovog prekrasnog skrivenog čuvara vina ispod travnatog brda kojeg pamtim koliko i sebe i zato mu se volim toliko vraćati....uvijek me na novi način inspirira i motivira za neku novu priču.
poziv je stigao, kažu stižu gosti iz Nizozemske, gastro novinari i vinski znalci....rukavica je bačena i nisam opet dugo razmišljala.
htjeli smo da ga pamte.
neću vam pisati recepte, javite mi se u inbox, nekak mi je draže da se upoznamo i podijelimo možda usput uz sami recept i koji "tips&tricks" u pripremi hrane :)
canapei su rađeni od dimljenog šarana, vrlo jednostavno, malo više vremena za pripremu detalja kojima ih ćete ukrasiti i možete ponosno dočekati svako društvo: tatar od dimljenog šarana i file dimljenog šarana pa i namaz na dukatima od krastavca, malo tosta i integralnog kruha :)
košarice od lješnjaka su u osnovi bakin recept za šape plus šaum i ribizli....i cvjetić, naravno.
"lollipop" od grožđa je bobica u karameli uvaljana u prženi grubo mljeveni lješnjak...show!!!
pitala sam jedinu gošću u malom društvu kako joj se sviđa u našem podrumu, rekla je:"fairy tale"
lijepo je kada možeš nekom bar na tren stvoriti bajku, ima smisla to što radiš pa dok je tako još ću maštati o novim pričama, bajkama, snovima....
Primjedbe