party za Ekipu - vol.2

i tak, svašta smo kuhali ovih dana, uglavnom internacionalno, kako su diktirale pobjede naše repke tamo daleko  Rusiji.

pojeli smo odličan Boršč, ali još bolji English breakfast :)

u predskozorje velikog Dana i finala, dijelim jedan slavonski jaki obrok, dostojan pobjednika.


zadnjih godinu, dvije, hrana je postala vrlo "fancy" i stvar je baš IN ako si u toku s aktualnim tanjurima i setovima, a to se odmah dijeli na društvenim mrežama, jer ako nije, kao da nisi ni jeo, probao, kao da nisi "in".

znači, zaista obožavam rebarca, ona ljepljiva koja jedem rukom i poslije ližem prste kao zadnji primitivac...ali, što ću kad je tako.
danas kada govorimo o svinjskim rebrima, svi nekako misle i očekuju onu "baby ribs" varijantu, jer to je trenutno fancy, to se traži i slika :)


probala sam ja i to vani pojesti pa i u svojoj rerni ispeći i sve ok.....ali prokletinja u meni ne da mi mira pa rekoh : vraćam se originalu i pravim velikim rebrima kakve pamtim iz djetinjstva u tepsiji s krumpirom :)

nazvala sam moju ekipu Mesnica Ravlić i naručila 6 komada pravih svinjskih rebara, onako lijepo prošaranih masnoćom. Nisam se pravo ni okrenula, već zove Aleksandra: Majo, meso je spremno, možeš doći!

dan je mlad i malo više od 24 sata dijeli nas od velikog finala tako da još sve stignete nabaviti i pripremiti sutra šmekerski stol za ekipu i tekmu.

SASTOJCI:

- klasična svinjska rebra Ravlić (količina ovisi o društvu)
- svinjska mast Ravlić
- 1 korijen svježeg đumbira
- 3 česna češnjaka
- sol, papar
- chilli, sušeni tucani
- 4-5 cvjetova anisa
- med
- soya sos
- acceto balsamico
- 2 do 3 dcl vina rose Pinkert (vjerujem da može i drugo proći ako ste u deficitu)
- 3-4 mlada zelena luka
- 0,5 litre mesnog temeljca

narezana rebra dobro posolite i popaprite. zagrijte masnoću u posudi koja može u pećnicu, ali na štednjaku ( ja sam odabrala dublju limenu tepsiju), zapecite rebarca do hrskave korice s obje strane. narežite đumpir i češnjak na listiće i rasporedite ih po meso, dodajte chilli, anis, med, soya sos, acceto balsamico i rose - sve to dodajte onako po mesu. protresite i sve zajedno dinstajte na štednjaku, otklopljeno na srednje jakoj vatri. narežite mladi luk zajedno s lišćem na pola cm i posipajte po mesu, zalijte temeljcem i još kratko dinstajte. zagrijte pećnicu na 180 do 200 stupnjeva i pecite meso u otvorenoj tepsiji cca 1 do 1:15h, dok se tekućina ne reducira 70 do 80%. izvadite iz pećnice, kratko na štednjaku još reducirajte umak do željene gustoće pri čemu meso obavezno okrećite kako bi čim bolje uronilo u ovaj savršeni umak. poslužite uz mladu grilanu mrkvu ili krumpiriće rustikalno na dasci, jedite prstima i uživajte u jednostavnosti ovog obroka.




 dobar tek!

*recept i post nastali u suradnji sa:

- Mesnica Ravlić
- Vinarija Pinkert
- Team Tree Vinkovci


Primjedbe

Najčitaniji

Najčitaniji