"BEERLIVERY"

 Teška srca priznajem kako sam skroz ozbiljno počela kuVati s pivom. Žrtva je velika najdraži gutljaj odvajati od usta i sipati u lonce, ali nije uzalud, sad ću vam probati dokazati :)


Ekipa iz Beerliverya mi poslala ljetni paket vrhunskih craft piva čuvene Varionice ne bi li i sama spojila gastro arome i craft u jedan nezaboravan doživljaj. 

Vani zvizdan ne pušta, kao ni dostava iz Berrlivery na vašu adresu.

 Ukalkulirajte u narudžbu i dodatnu količinu omiljenog crafta za recepte koje sam vam pripremila :)


ŠARAN I PIVO (nisu pijani)

sastojci:

- odresci šarana

- maslac

- luk

- češnjak 

- smjesa suhog začinskog bilja

- chilli u listićima

- maslinovo ulje

- kapari

- Siesta Session Craft Beer 330ml

- šećer

- sol

- korica i sok limuna

- sjeckani svježi peršin list

- kus-kus

- mladi luk

- svježa paprika

- klice

Popržite sjeckani luk na maslacu. Posolite. Kada luk počne poprimati zlatnu boju, dodajte sjeckani češnjak, chilli i suho začinsko bilje. Promiješajte, a čim češnjak pusti aromu, sve zalijte pivom (ne štedite, usipajte cijelu bocu :D ). Neka pivo ishlapi i reducira, dodajte kapare i malo maslinovog ulja pa izblendajte sve štapnim mikserom. Dodajte koricu limuna, sol. Isprobajte okus, prema potrebi dodajte sok limuna (tako ćete reducirati gorčinu). Promiješajte i završite dodavanjem sjeckanog peršina.

Zakuhajte vodu i pripremite kus-kus prema uputstvu na pakiranju. Kada se malo ohladi, dodajte sjeckani mladi luk i papriku. Začinite s limunovim sokom, paprom i malo maslinovog ulja. Posolite.

Odreske šarana posušite papirnatim ubrusom, posolite i ispecite na vreloj masnoći.

Poslužite šarana na kus-kus salati uz umak i klice rotkvice.




Slijedeći recept nije ništa novo, mislim da su ga i naše mame davno koristile. 
U sred ljeta kada je ponuda povrća iznimna, jedan jednostavni zalogaj prihvatljiv i vegetarijancima, svima.
Znate kako Šiki kaže: "ja bih ovo mogao jesti svaki dan!"



PIVSKI VEGE ZALOGAJ

sastojci:

- sezonsko povrće: tikvice, cvjetača, brokula....gljive, luk

- Pale Ale Craft Varionica 330ml

- 2 jaja

- maslinovo ulje

- oštro brašno

- sol

- biljna masnoća za prženje


za posluživanje (opcionalno:

- limeta, limun

- slatko-ljuti umak


Povrće operite i posušite papirnatim ubrusom. Napravite smjesu od jaja, brašna i piva, dodajte malo maslinovog ulja, posolite. Smjesa neka bude malo gušća od one za palačinke.

Uvaljate povrće u brašno pa u smjesu od jaja i piva. Pržite u dubokoj masnoći. 



Za kraj jedan "slatkiš" :)

Nije desert, ali savršeno prolazi za duge ljetne noći i druženje uz vrhunski POP Lager.


POP Lager je moj favorit, a uz ljubavi, uvijek samo ljubavi dajte još....slanina!!!!


CANDY LAGER SNACK

sastojci:

- slanina

- smeđi šećer

- POP Lager Varionica 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Slaninu narežite na tanke šnite. Šećer razmutite s  POP Lagerom.

Poslažite slaninu gusto na žicu za pečenje (može ona iz pećnice), iznad pleha koji ste prekrili alu folijom. 

Premažite obilato slaninu pivskim sirupom pa stavite peći. Nakon nekoliko minuta, izvadite slanine pa je okrenite kako bi i drugu stranu premazali slatkim pripravkom. Vratite u pećnicu. Vodite računa kako slanini treba vrlo malo ne bi li postala hrskava pa ne zaboravljajte što imate u pećnici.

Poslužite hladno, a slobodno je čuvajte u frizzu, dapače, savršeno će se uklopiti u ove paklene dane i noći. 

Dobar tek!


Ova mala gastro priča nastala je u suradnji s tvrtkom "Beerlivery", regionalnim zastupnikom za vrhunska craft piva made by Varionica.

DoP: Tomislav Šilovinac
 






Primjedbe

Najčitaniji

Najčitaniji